Ensemble, dans, solisten en figuranten gezocht

Die Zauberflöte

Een magisch meesterwerk voor iederéén…  

In 2019 brengt het Steengroevetheater Winterswijk Mozart’s meest magische opera: Die Zauberflöte.
Liefde, intrige, beproevingen en betoveringen; overgoten met een flinke dosis humor en muzikale virtuositeit.
Begeleidt door een 50-koppig live-orkest en een 80 man sterk projectkoor ontvouwt dit ‘singspiel’ zich in het grootste en ruigste openluchttheater van Nederland. Een 35 meter hoge heuvel dient als natuurlijk decor, en biedt unieke mogelijkheden (en uitdagingen) qua enscenering. In het voorjaar beginnen we aan de fase van audities en repetities; we hopen op veel aanmeldingen, zodat we met een enthousiaste en getalenteerde cast aan de slag kunnen.

HET DECOR VAN DIE ZAUBERFLÖTE

Het is wellicht goed om hier al te vermelden dat het Steengroevetheater zowel betoverend mooi als gemeen grillig en koud kan zijn; modderig en glad, dan weer keihard en kurkdroog. Geen plek voor netgepoetste lakschoenen, maar eerder rubber kaplaarzen; geen oord voor diva’s met eigen dressingrooms; maar wel een goedgehumeurde circusfamilie, samen hard aan het werk, reikend naar het hoogst haalbare.  Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder en meld je aan!

SOLISTEN

Gezocht: dappere solisten voor alle beschikbare solistenrollen in Die Zauberflöte. Jarenlange ervaring of nog maar net bezig met het opbouwen van een C.V. Afgestudeerd of autodidact, van fanatieke amateur tot (semi)prof; wij zijn benieuwd naar uw talent, klank en persoonlijkheid.
We zoeken karaktervolle zangers en zangeressen van alle leeftijden en liefst van divers ‘pluimage’ om een werkelijk bijzondere cast mee samen te stellen. Toegevoegd aan ons artistieke team is de sopraan Wiebke Göetjes; zij is met haar jarenlange bühne-ervaring en inzicht een welkome aanvulling bij zowel de audities, als het repetitieproces.

De eerste ronde audities zijn op zaterdag 9 februari in Winterswijk tussen 12:00 uur en 18:00 uur en op zondag 17 februari in Amsterdam tussen 13:00 uur en 18:00 uur. De tweede ronde staat gepland op zondag 24 februari in Winterswijk tussen 12:00 uur en 18:00 uur. Reserveert u deze datum ook alvast? Informatie over te auditeren stukken ontvangt u na aanmelding.  
Aanmelden via: theater@steengroevetheater.nl o.v.v. rol solist in het onderwerp.

ENSEMBLE – ZANG

Een belangrijke groep in de visie van het artistieke team zijn de zingende acteurs (m/v), ons ensemble - zang. Deze groep repeteert vanaf 11 maart op de maandagavonden mee met het projectkoor olv Emile Engel. Niet lang daarna worden in de weekenden in overleg de spelrepetities ingepland. De ambitie is om met deze spelersgroep het vooroordeel dat opera’s per definitie ‘statisch’ zijn; te ontkrachten. Een klassieke achtergrond is een pre maar zeker geen voorwaarde! Het kan een voordeel zijn bij de audities. De auditie bestaat uit een stemtest op zaterdag 19 januari 2019 tussen 10:00-13.00 uur in De Klephoorn, Laan van Hilbelink 6 in Winterswijk. Emile Engel en Gerben Kruisselbrink nemen deze stemtest af.  Mocht je door deze eerste ronde heen zijn; dan staan in de middag vanaf 13.30 uur, de spelaudities gepland.  Deze worden afgenomen door Jasper Korving.

Spreekt dit onderdeel je aan?
Aanmelden voor het ensemble – zang? Doe dit dan voor zaterdag 12 januari 2019, via: koor@steengroevetheater.nl, o.v.v. ensemble-zang in het onderwerp.

ENSEMBLE – DANS

Een tweede groep die voor veel dynamiek en verrassende, theatrale beelden gaat zorgen; zijn de vele dansers in deze productie. In verschillende ‘gedaanten’ vullen zij de solisten en acteurs aan op hun zoektocht door de maanverlichte nacht. Het Steengroevetheater kan met enige trots melden dat Tim Aafjes bij deze productie verantwoordelijk is voor de choreografie. Graag willen wij dansers (m/v) vanuit diverse stromingen en niveaus uitdagen zich aan te melden voor de dansaudities. Deze audities staan gepland op dinsdagavond 15 januari 20:00-22:30 en/of zaterdagmiddag 26 januari 13:00-15:30 uur in de Theaterwerkplaats van het Steengroeve theater; Laan van Hilbelink 6, Winterswijk. Details en eventuele benodigdheden volgen na aanmelding.

Aanmelden voor het ensemble – dans? Doe dit voor dinsdag 8 januari 2019 via: theater@steengroevetheater.nl o.v.v. aanmelding ensemble – dans in het onderwerp.

FIGURANTEN & AANVULLENDE TALENTEN

Naast de twee bovengenoemde, intensief repeterende, ensembles is er zeker ook plek voor en behoefte aan een derde spelersgroep, die gedurende de voorstelling de toneelbeelden vervolmaakt, assisteert in de massascènes en als een kameleon multi-inzetbaar is.  Enige spelervaring is een voordeel; maar we willen iedere enthousiasteling graag uitdagen en verwelkomen op onze audities.  
Ook mensen met een uniek (dans/acrobatisch/magisch/turnend/twirlend/theatraal) talent: meldt je aan!  De repetities voor deze groep worden gepland tussen eind maart en begin juli op maximaal 6 weekend dagdelen. Daarna worden ijdens de montagedagen met solisten, dansers en koren de puzzelstukken op zijn plek gelegd. De audities voor figuranten en aanvullende talenten zijn op zaterdagochtend 19 januari en/of zaterdagochtend 26 januari in de Theaterwerkplaats van het Steengroevetheater.

Aanmelden voor een rol als figurant? Doe dit voor zaterdag 12 januari 2019, via: theater@steengroevetheater.nl o.v.v. aanmelding figurant in het onderwerp. Details en eventuele voorbereiding volgen na aanmelding.

REPETITIES

Het specifieke repetitierooster voor iedere groep deelnemers volgt in het voorjaar.  Wèl zijn er nu al enkele data bekend waarop er gezamenlijke repetities gepland zijn en wel op: zondag 7 juli & zondag 28 juli.  Vanaf zaterdag 3 augustus t/m zondag 11 augustus ben je volop bezig met de productie omdat dan naast repetities op locatie, ook de voorstellingen gespeeld gaan worden. Save the date(s)!

We zien allereerst heel graag uw aanmelding tegemoet, en: “Hoort, zegt het voort…!”