THE WALL

Het Steengroeve Theater Winterswijk rockt en brulde in de zomer van 2014. In het ruigste en grootste openluchttheater van Nederland, tussen de miljoenen jaren oude rotswanden, stond op 13, 15 en 16 augustus 2014 THE WALL op het programma.

 

UNIEKE VERSIE

THE WALL, het meesterwerk van Roger Waters heeft allang de status van klassieker verdiend. Het album groeide uit tot wereldwijd stadionsucces. Het Steengroeve Theater Winterswijk is dan ook zeer vereerd dat wij u van Roger Waters een eigen, unieke versie mogen presenteren.
“Vergeet de blokken piepschuim. De miljoenenkostende projecties. Begon het verhaal weer te vertellen vanuit de kern; de muziek.” met die opdracht werd er op door een kleine 400 musici, spelers, dansers en vrijwilligers aan dit megaproject “gebouwd”.

 

BEHIND THE WALL & WALL OF FAME

Bij binnenkomst speelden er op het festivalterrein verschillende bands uit de Achterhoek, zij spelen hits uit of geïnspireerd dóór de periode van THE WALL. Muziek van bijvoorbeeld Uriah Heep, Led Zeppelin, Deep Purple en Frank Zappa. Oude tijden herleven, soms met een nieuw geluid. Daarna nam het Steengroeve Theater orkest ons mee langs onze WALL OF FAME; het voorprogramma op de mainstage met muziek van tijdgenoten van Roger Waters. Diverse professionals, amateurmusici en solisten uit de hele regio legden alvast een muzikale fundering waar de vonken vanaf vlogen. Alleen maar hits, een feest van herkenning.

 

MPG BOUWT DE MUUR

Dan is het eindelijk tijd voor de hoofd-act; Rogers Waters’ THE WALL!
Het legendarische conceptalbum leende zich absoluut voor een aangrijpend concert; waarin een labiel geworden rockartiest de balans opmaakt van zijn leven. De verlammende oorlog, het verlies van zijn vader en de onverteerbaar makke mensen om hem heen, drijven hem uiteindelijk tot waanzin.

 

“We Don’t Need No Education” “Hey You” en “Comfortably Numb” werden door solisten en koren van Musical Producties Gelderland (MPG) integer en waar nodig rauw en grof gestalte gegeven. MPG trok alle registers open en trad aan met een 2.0 versie met band, 55-koppig symfonisch orkest, groot theaterkoor en dat alles met quadrafonisch geluid… Een spectaculaire trip voor alle zintuigen.