De eerste drie wonderschone tonen trekken ons direct weg uit het hier en nu. De Nederlandse versie van Mozart’s meesterwerk Die Zauberflöte opent een poort naar een wereld in de nabije toekomst.  Een onvoorspelbare setting; met teerbeminden, tradities en tovenarij. Waarin een verzwakte moeder haar dochter zoekt. Een prins zijn prinses.  En een eenvoudige vogelaar zijn geluk.

30 jaar na de eerste opvoering in de groeve is die Zauberflöte wederom te horen & zien; maar in een speciaal naar het Steengroevetheater toe geschreven versie. Met respect voor het meesterwerk; maar met de mogelijkheden van nù bewijst de opera zich als een spectaculair singspiel voor zowel kenners als leken; uitgevoerd door een groots symfonieorkest.

 

 

 

 

De betoverend mooie steengroeve gaat de strijd aan met de duistere Koningin van de Nacht. Een zintuiglijk feest voor jong en oud; zonder meer een van de meest verrassende muzikale opvattingen; 300 mensen werken aan deze productie mee.  Geniet u van deze speciale Steengroeve-versie in een on-aardse ambiance.

Muzikale leiding:Gerben Kruisselbrink
Choreografie: Tim Aafjes
Regie: Jasper Korving
Hertaling script: Jan Rot