Koorzangers en zangeressen gezocht

Koorzangers en zangeressen gezocht

In 2019 brengt het Steengroevetheater Winterswijk Mozart’s meest magische opera: Die Zauberflöte. Liefde, intrige, beproevingen en betoveringen; overgoten met een flinke dosis humor en muzikale virtuositeit. Een 35 meter hoge heuvel dient als natuurlijk decor voor dit ‘singspiel’, en biedt unieke mogelijkheden (en uitdagingen) qua enscenering. De voorstelling begint in de laatste zon en eindigt onder een volle maan. Een uniek project; met uiteindelijk circa 300 bevlogen betrokkenen. In het voorjaar beginnen we na een intensieve aanloopperiode aan de fase van audities en repetities; we hopen op veel aanmeldingen, zodat we met een enthousiaste en getalenteerde cast aan de slag kunnen. De afdeling KOOR bestaat dit jaar uit twee onderdelen:

#1  PROJECTKOOR

De opzet van het projectkoor is dit jaar anders georganiseerd dan voorgaande jaren.
Classic WM, hét opera-koor uit Winterswijk onder leiding van Emile Engel vormt dit jaar de basis van het projectkoor. We willen dit jaar écht uitpakken en daarom zoeken we als toevoeging op Classic WM nog dertig koorzangers erbij!  Voor de duidelijkheid: dit koor zal vanaf één plek in de groeve, onder leiding van een dirigent, de stukken gaan zingen.

#2  ENSEMBLE - ZANG

Een andere belangrijke groep in de visie van het artistieke team zijn de zingende acteurs (m/v), ons ensemble - zang. De wens/ambitie is om met deze spelersgroep het vooroordeel dat opera’s per definitie ‘statisch’ zijn; te ontkrachten. We zoeken een 21 to 30-tal zangers. Een klassieke achtergrond is niet perse gewenst, maar kan een voordeel zijn bij de audities.  Voor de duidelijkheid: deze groep begeeft zich op de bühne, repeteert 2 maal zo intensief en dient alles uit het hoofd te kennen.

DATA VAN BELANG

De repetities van de koorstukken vinden op maandagavond plaats onder leiding van Emile Engel. Deze beginnen op maandag 11 maart en gaan door tot en met juni.  Je wordt voor deze periode dan als vanzelf aspirant-lid van Classic WM. Naast de repetities op maandag, zijn er enkele zondagen waarop het koor meezingt met de overige deelnemers uit de productie. [deze data worden in een later stadium bepaald].
De finale doorloop met alle deelnemers vinden plaats op: zondag 7 juli & zondag 28 juli.
Vanaf zaterdag 3 augustus tot en met zondag 11 augustus ben je volop bezig met de productie omdat dan naast repetities o.a. op locatie, ook de voorstellingen gespeeld worden.

STEMTEST & AUDITIES

De stemtesten voor de projectkoorleden staan gepland op zaterdag 19 januari 2019 tussen 10:00-13.00 uur in De Klephoorn, Laan van Hilbelink 6 in Winterswijk.  Emile Engel en Gerben Kruisselbrink nemen deze stemtest af. Wil je in aanmerking komen voor een plaats in het ensemble – zang, dan volgt diezelfde dag vanaf 13:30 een spelauditie o.l.v. Jasper Korving.

AANMELDEN

Enthousiast na het lezen van deze oproep? Schrijf je dan nu in via onderstaand inschrijfformulier. Heb je nog vragen? Mail dan naar: koor@steengroevetheater.nl. In verband met de stemtesten en audities willen wij je vragen om je aan te melden voor zaterdag 12 januari 2019.


Ik meld me aan voor 
Naam* 
E-mailadres* 
Telefoonnummer* 
Stemsoort (als je die weet) 
Niveau/ervaring*