AUDITIES De Freule

MEEDOEN IN EEN BIJROL OF IN HET ENSEMBLE
Ben jij een acteur/actrice met ervaring of begin je net met acteren en wil jij deze zomer meespelen in het Steengroevetheater? Meld je dan aan als acteur voor een bijrol of als acteur voor het ensemble (figurant). Wij organiseren in een later stadium auditierondes. Lees hieronder welke bijrollen er zoal te verdelen zijn. Liever meedoen in het ensemble? Scrol dan helemaal naar onder voor meer informatie. Wil je meedoen? Stuur dan alvast een email naar productie@steengroevetheater.nl om je aan te melden.

BIJROLLEN De Freule

Voor de Muziektheaterproductie ‘De Freule’ van het Steengroeve Theater zijn we op zoek naar acteurs/actrices voor de volgende grote bijrollen:

JAKOBA SCHIMMELPENNINCK
Zij is de moeder van Judith van Dorth, ofwel de Freule. Zij was een hardvochtige vrouw die haar kinderen met harde hand opvoedde. Zij en haar dochter hadden vaak ruzie. Het liep zelfs zo hoog op dat Jakoba de kamerdeur van Judith met een bijl te lijf is gegaan om Judith uit haar kamer te krijgen. Voor deze rol zoeken we een vrouw van tussen de 40 en 65 jaar met acteer- en toneelervaring vanuit het amateurcircuit. Zangervaring is welkom, niet vereist.

JAN VAN DORTH
Hij is de vader van Judith van Dorth. Hij komt uit een adellijke familie en had veel privileges. Hij had een betere verhouding met Judith dan zijn vrouw, al deed hij niets aan de opvoeding van zijn kinderen. Ook hij was een grofgebekte man, vooral naar schuldeisers. En zeker toen het lot van de adel in het gedrang kwam.
Voor deze rol zoeken we een man van tussen de 40 en 65 jaar met acteer- en toneelervaring vanuit het amateurcircuit. Zangervaring is welkom, niet vereist.

GERRIT VAN DORTH
Hij is de jongere broer van Judith van Dorth. Hij is nogal een bruut en ruwe jongeman. Samen met zijn zus koopt hij met het geld van een erfenis het Landhuis Harreveld bij Lichtenvoorde. Daar leven ze lang samen. Ze hadden vaak ruzie, waren grof naar personeel en schuldeisers. Maar er gingen ook geruchten dat ze met elkaar het bed deelde. Voor deze rol zoeken we een jongeman van tussen de 20 en 40 jaar met acteer- en toneelervaring vanuit het amateurcircuit. Zangervaring is welkom, niet vereist.

RENÉE VAN WEGBERG ALS DE FREULE
De rol van `De Freule’ zal worden gespeeld door Renée van Wegberg. Renée voltooide haar opleiding aan de muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium en was te zien in o.a. de musicals ‘Annie’, ‘We Will Rock You’ (Duitsland), ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, ‘Urinetown’, ‘Wicked’, ‘Tick, Tick Boom’ en ‘Expeditie Eiland’. In 2018 won zij de prestigieuze Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in ‘Liesbeth List, de Musical’. Onlangs mocht ze deze prijs opnieuw in ontvangst nemen voor haar rol in ‘Fun Home’.

REPETITIES BIJROLLEN
Repetitieschema wordt later bekend gemaakt. Dit zal veelal in weekenden plaatsvinden.

ENSEMBLE De Freule

Speel je liever geen grote bijrol maar wil je wel meedoen? Meld je dan aan voor het ensemble (figurant). Je bent dan onderdeel van alle grote filmische en dansante scenes.

REPETITIES ENSEMBLE
Repetitieschema wordt later bekend gemaakt. Dit zal veelal in avonden/weekenden plaatsvinden.

AANMELDEN

Ben je na het lezen van alle informatie enthousiast geworden en wil je graag meedoen? Of weet je het nog niet zeker maar wil je wel een keer kennis komen maken? Stuur dan in beide gevallen een email naar productie@steengroevetheater.nl om ons op de hoogt te brengen!

Heel graag tot ziens in het Steengroevetheater.
Namens het artistieke team,
Jasper Verheugd, regisseur
Jan Tekstra, muzikaal leider en componist
Ellen Wisse, productieleider