Op 8, 9, 11 en 12 augustus 2023 vindt in het Steengroeve Theater te Winterswijk het theaterspektakel Romeo+Julia plaats. Het 75 jarig Winterswijks Muziek Theater viert daarmee haar jubileum met een eigentijdse versie van het beroemde Shakespeare-verhaal, in het unieke decor van de Steengroeve. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Romeo+Julia
Twee families. Rijk en roemrucht. In het trotse Verona, waar dit verhaal zich ontvouwt. Waar aardse zaken als aanzien, macht en gewin de omgang met elkaar bepalen. Daar; in die harde, harteloze omgeving worden twee jongelingen verliefd. Smoorverliefd. Een onverwoestbaar verhaal dat al eeuwenoud is, een verhaal over ‘ware liefde’…en over hoe fataal de gevolgen daarvan blijken te zijn.

William Shakespeare schreef het originele theaterstuk omstreeks 1595, in de zomer van 2023 brengt het Winterswijks Muziek Theater een geheel eigen versie in het Steengroeve Theater. Na de succesvolle productie ‘De Freule’ in 2022, wordt dit de 10e productie in het grootste en ruigste openluchttheater van Nederland. Een plek die zich uitermate goed leent als decor voor een theaterstuk als Romeo & Julia.

Creatieve leiding

Het Winterswijks Muziek Theater bestaat 75 jaar en pakt daarom groots uit in de Steengroeve. Het creatieve team bestaat uit Jasper Korving, die eerder o.a. MZN8D, The Wall en Die Zauberflöte regisseerde, muzikaal leider Dennis Weelink (muzikaal leider van diverse koren, orkesten en bands) en urban dance choreograaf Tim Aafjes. Zij nemen teksten op de schop, voegen een breed palet aan muziekstijlen toe en plaatsen het liefdesverhaal in een eigentijdse, haast criminele setting.
De unieke locatie, een live-orkest, moderne choreografieën en indringende projecties zorgen voor de nodige vaart en energie in deze klassieker. Met muziek van o.a. Seal, Nino Rota, Eminem en Radiohead.