He’j ’t al eheurd?
Het Steengroeve theater zuukt vrijwilligers

Wil jij je inzetten voor een onwies spektakel in het Steengroeve Theater deze zomer? Sinds 2010 is er (bijna) iedere zomer een grootse muziektheaterproductie in de Steengroeve in Winterswijk. Deze zomer presenteren we DEURDONDEREN – ’n Onwies Normaal Spektakel. We kunnen jouw hulp meer dan goed gebruiken voorafgaand en tijdens Deurdonderen (6 t/m 10 augustus). Iets voor oe?

Veur mekaar! 

Als vrijwilliger werk je samen met een heleboel collega-vrijwilligers uit de regio. Een warme, hechte club mensen; de ‘Steengroeve-familie’. Samen bezorg je de vele bezoekers een fantastische beleving in het mooiste openluchttheater dat Nederland rijk is.

Vele handen maken licht werk en daarom is er voor ieder wat wils.

‘Mo’ j ’s kieken’ Dat is mooi gemaakt
Kun je goed overweg met de naaimachine? En wil je op dinsdag en/of donderdag komen helpen met het maken van de bijzondere kostuums? Sluit je dan aan bij de kledinggroep.

Bu’j ’n äöze peter? 
Het Steengroeve-terrein wordt tijdens de speelavonden opgedeeld in zones. Elke zone wordt aangestuurd door een zogenaamde zone-coördinator. Ben jij iemand die zwoegt en van aanpakken houdt? Voor de verschillende zones zoeken we:

  • Gastvrouwen en – heren
  • Vrijwilligers die helpen op het horecaterrein met hand en spandiensten
  • Vrijwilligers die de tickets controleren
  • Vrijwilligers voor het mindervalidenvervoer, zowel begeleiding als chauffeurs
  • Vrijwilligers die mensen plaatsen toewijzen op de tribunes

Kun je break’n? 
Daarnaast zoeken we voorafgaand aan en na afloop van de speelavonden vrijwilligers die willen helpen met opbouwen en afbreken, alsook portiers die toezicht houden bij een van onze twee ingangen. Dit is zittend werk dat je in tweetallen verricht. Iedereen die de groeve betreedt registreer je en voorzie je van een helm en veiligheidshesje.

Heb je ervaring met het bouwen van grote en complexe constructies en heb je verstand van gereedschap? Of kun je overweg met een kwast? Kom d’r in en do maor net alsof ie in oew eigen huus bunt.

Wat krieg ik dan? 

Kom jij ons vrijwilligersteam versterken, dan kun je rekenen op afwisselend en veelzijdig vrijwilligerswerk met veel sociale contacten in een dynamische, culturele omgeving. De gezamenlijk beleefde ervaring maakt het mogelijk om als mens, en als gemeenschap te groeien.

Je kriegt

  • de gelegenheid om samen met een gast de generale repetitie bij te wonen
  • de mogelijkheid om twee reguliere kaarten met korting te kopen voor de dinsdag of woensdag
  • een uitnodiging voor een terugkomavond om samen met alle artiesten en vrijwilligers de film van de voorstelling terug te kijken
Vake bu’j te bange! 

Ben jij tussen 6 t/m 10 augustus minimaal 3 avonden beschikbaar? En heb jij zin om ons vrijwilligersteam te komen versterken? Meld je aan via vrijwilligers@steengroevetheater.nl.